layout

Wednesday, December 29, 2010

aq..dia n kamu,,,,MOMENTS...

Zaman2 time diploma dulu memang happening la...rindu sgt2 kat all my fwenz...owh dlu memang slalu on off gak tp now dah stat utk on jek...huhu kami satugeng memang selalu lepak sama ...even memang overnite kat KLIA then early mornink turun melaka balik..time ni study di UITM melaka....bagi aq perangai semua orang terletak pada hati..orang selalu cakap....alahhh bukan org actually ex bf aq yg dlu study kat UNISEL...time skolah2 dlu satu skolah...so when dgr aq dpt masscomm dia mcm ckp owh terok la...ape la...nt perangai berubah la...HELLOOO pokok pangkal hati ok...now aq dpt buktikan yg aq lagi berjaya drp dia..yg berubah bukan aq..last2 dia...start smoke la...jd kaki clubbing la...tolongggg la weyyy...huh! ok la..lpekan pasal dia.haha now kat bwh time2 kami hang out n lepak sama...windu weyh zaman niyh! enjoy it! let da pictures do talking yaa...as usual! huhu
di rumah lala...kuala pilah

kat umah lala gak...yg pakai bju merah tu..time ni wat bbq kat umah dia...huhu

Time dinner part 6 kat equatorial Hotel


time besday aq kat...dorg wat surprise celebration...tenx guysss!!


dari kiri...aien..dada...fit..n leza


back to school..mish diz moment...korang!!!






Tuesday, December 28, 2010

kekasih gelap zaman sekolah menengah! haha



name: LOKE KEAN KEE

haa nilah kekasih gelap zaman aq sekolah2 tingkatan 4 n 5 dlu..kami sekelas..so memang slalu gak la dia kol aq kat umh sampai mak aq pon detect...tp xlme nk SPM tu...aq jauhkan diri dr dia ...hahah kalaka la..but now ktorg stil cntct as friend jew la..xlbeyh pon.huhu

Monday, December 27, 2010

Rakan2 di jabatan networking n community relations (UPM)


me n kak Atie...we both perangai ala2...nseb dpt kwn dgn akak yg msok aer ni..haha (*sporting laaa)




me di ruangan rehat/menunggu di hall tgh office =)


Mari berehat!! now lunch hour eyh..dats y posing2 jap.hehehe
(kak atie,,me..kak sheraa)


skew menyibuk kat tempat Kak Atie...(*dalam bilek aq tu bosan lolz...xde kwn nk sembang2,,,hehe )


ktorg satu geng kat office ni..mcm belangkas..tp akak2 ni 2-2 dah kwen...
so ble dorang cter pasal anak2 dorang...aq tolong dengar jew la...huhu ^_^


*p/s Jaringan Industri dan Masyarakat (networking n community relations berada di jabatan naib canselor UPM)
















Sunday, December 26, 2010

HaRi masok aER... ^_^ mental ilness jap!


smlm g wedding ngn member dgn fit ..leza n her bf...lpe lak..syafiq pon...lme dah xlepak dgn geng2 time diploma..event satu faculty kat dgree tp kami sequence len2..so memang susah nk jmpe tambah lagi jmpe aq! hahah dorang slalu kata aq ni bunian la..duk planet lain la..maklumlah sgt2 bz... huhu wateva laaa but smlm dpt lepaskan saat2 zaman dip even x ckop quota..if x aq xtaw laaaa ..maw masok aer guling2...coz dada n lala xdew..klu dorg ada kompom aq skit tekak seminggu! hahaha gelak nyew pasal... ktorg g wedding kat serdang then g da mines lepak karoke..1st plan g tgk movie tp ticket byk hbz..yg ada pon kol 5 n 6 n ke atas...xsempat nk balik awl nt.hehe so lepak 2 jam kat K -BOX...best gak la sound system..the moment yg xbleyh bla..ada 1-2 pekerja situ dok intai2 bilek ktorg...punya la byk kali lalu..then aq kua la tanya..'knape eyh???' then dia jwb..."dorg ingt awk artis coz mke awk mcm artis"...hahahha time tu aq tergelak then abg tu pandang aq..aq ckp la..."saya org biasa jew abg oi" then dia pon gelak kat kwn dia yg dah ke hujung sana tue.hahhaha penink pale..rse nyew dh 2-3 kali jd cmtu..aq xdpt detact ag mke aq cm spe...(*mestilah mcm aq kan??!!) hahhaa

second part...

g lalu kat MIECC sbelah mines...ada expo...then leza n BF dia leyh wat lawak,..adeyh...slama ni aq yg sakat BF dia...tbe2 jew kat expo tu BF dia sakat aq...aq ckp la..."wahhh dah pandai bersuara nmpk??" hahah so after dat tros dia n gf dia leza dok sakat aq then aq knekan dorg balik...ada tragedi yang key words ..." KATIL"...n 5 KM...hahhaha xbleyh cter babe!!! malu seyh...5 km tu incident aq....yg KATIL tue...incident BF leza ..hahah nseb Fit backup aq...memang hari gelak n kecoh sedunia la dat day..dah lme x outing glew2 cm2..haha ^_^

Thursday, December 23, 2010

Integrity tU pEnTINgggg ^_^


morning guyssss!!
harini saya nak ckp mengenai kejujuran....
dalam perhUbungan kejujuran tu sangat penting...
tapi kalau dah ditakdirkan Allah kamu memang tidak berjodOh..janganlah dipersalahkan mana-mana pihak yew..
saya jenis yang simple minded n xske nk penink2 (* but i do fuzzy in certain things) hahaa
i need someone yang faham akan perangai saya yg unpredict niyh ...
sometimes im a bit bz
coz memang susah nk bahagikan masa kalau kawan ada SEJUTA ni..hhaha
so saya berpegang pada all these thing....

KEPERCAYAAN -saya pada dia
KEJUJURAN - dia pada saya
KESETIAAN -kami berdua
KETENTUAN - ALLAH yang maha ESA

melalui pengalaman kita belajar untuk memperbaiki diri
jadi saya berpegang pada empat benda ini dan selebihnya terpulang pada pasangan ...
kalau kita x ske dikongkong y kita have to kongkong org kan? =)
FIKIR-FIKIRKANLAAA hhehe

Sunday, December 19, 2010

Translator x bertauliah... ^_^ Hahaha


now jadi translator yang x bertauliah...
translate web for jabatan yang aq intern ni...
so for the second part belom gerak lagi...simpan untuk coming soon punya keje
coz nt aq melangut jek xde keje...
huhu bosannn la... akhirnya...
then 2nd follow up utk list of participant settle jugak
now???
dewww tgk jam la...kan 1 to 2 rehat...so blogging la jap.haha
alah kalu x 1-2 pon aq open gak if xde kje sgt..huhu
but make sure kje all done la derr uhuhu
arini ramai MC...so office agak lengang skit...
nseb la ada gak sorg kakak yg rapat ngn aq tu dtg..if smua xdtg mati kbosanan aq xde geng..hehe
okei la..dats it...see u later guyss!
mwaxx!

Friendship Award

dapat award dari SHA POPO..tq ..tq...maaflah lewat skit nk reply back...but i still do it wut..huhu ^_^

Question :
Pendapat anda tentang Blog yang mengeTAG anda ?


sha popo ni blog dia byk post2 yg masok aer skit..haha
but funny n nice...entry2 dia jenis yg leyh attract people to stop by and make people laugh...
so dunno how the person in the real life but through blog ni leyh nampak la yang si POPO ni jenis yg gila2 as mentioned tadi masok aer..errr maaf yew popo..masok aer tu ...to describe yg u ni jenis yg funny habiz larh! huhu
so keep it on dgn entry2 yg mcm skg ni okei! n tq for da award again!!!
go..goo chio!!

so trima la award ni kawan2..ngee

nadia
man
pepol
sekamar rindu

Tuesday, December 14, 2010

hari ke 2 internship....

harini hari ke 2 praktikal training....
kje arini just meeting n discuss bout becoming event...
after meeting mcm bse la ada makan3...
then sembang dgn kakak2 staff yg sgt besh n happening glew..
sronok kje kat sini....
coz dpt mbr yg sekepala....
huhu
now xtaw nk wtpe..so aq update la blog niyh..hehehe
bosannnnnn
tgh pk ni nk wt kje apew...huhu
blur....
k la...nk blog walking jap.. ^_^ tata kawan2

Monday, December 13, 2010

practical training dh start!!! heee~ =p

harini hari pertama...sorry kwn2 lme x update coz sgt2 bz....
so td sampai2 teros lapor diri..eyh jap2 lpe nk ckp kat mne..hehe
saya di jabatan timbalan naib chancelor UPM
so spe2 yang kat UPM bolehla jmpe saya di sini....(klu saya free)(klu korg xmalu) hahahah
sgt besh today walaupun task ongoing aq sgt2 bersusun...tp mcm skew plak.haha
walaupun xdpt gaji...tapi bes sgt la staff n yg penting ketua department aq...alahaiii
kenapa la smua tempat yang aq keje termasok intern ni pon bos dia smua laki n baik2 gilew....aishhh dah baik giler ag..sush2..haha baik seyh...
aq jenis yg xske tangguh2 kje...so if ada kje yg dibagi arini aq nk settlekn arini gak if bleyh...
harini my task translate jabatan punya web to english...
hah settle pon...huhu maunya xsiap...dok jek dlm bilik office aq ni..
*aq dapat bilek sndri yew kwn2...alahaiii heaven jek rasa...
k la...nt2 aq update lagi k..ngee =p chow!

Sunday, November 28, 2010

suka + tak suka + geram = layan kan ajewww huhu

kepoyoan kejap! hehe b4 gerak dr umah =p


dengan anak cousin kesayangan..hehe


wif my mum

tgh posing2 tbe2 rambut angah termsuk pulak! haha

haaaaaaaaaa pic smlm berfoya2 ngan my family...g kenduri kawen 2 umah jew coz hujan...asfter dat g umah makcik...adik bradik ayah ada 2-3 org yang ada skali so meriah sgt2 la umah makcik aq...plus men2 ngn anak my cousin yang memang dr dia single lg aq memang close ngan dia..hehe...so dpt anak pon anak dia la yang aq paling skew. =p
after dat g PPUM...melawat uncle aq yang sedang sakit..hurmmm stroke half body..cdeyhnyew tgk..b4 diz dia jenis yang hepy2 jek...my uncle ni lg tua dr atok blah mak taw...my ayah punyew abg sulong...doakan dia cepat sembuh eyh..AMINNN....
nurse...
korang...b4 nk ckp ni ..nk pesan dlu..bukan smua yeww tp segelintir....
knape nurse skg dah xmcm dlu??? susah sgt ke nk senyum...esp yg muda2...hye korg..if rasa xlarat nk wt keje tue jgn la amik profesion tue...haishhh org len pon pent jugak...tp korg reti x...nk ckp ngn customer bek2...plus ktorg smua xhengen la nk tgk mke korg yg KEREK + lagi masam dr cuka tuh....tolongla...sila jaga skit hati customer eyh...mne2 hospital pon ada jew nurse2 cam2...DI ULANG LAGI SEKALI...BUKAN SEMUAAA TAPI SEGELINTIR SAHAJA OKEI...tq
waiter....
satu lagi kes...kalau dah nme pon pelayan restoran or kedai or cafe or papepon la...4sure korang akan berhadapan dengan ramai customer yang mcm2 ragam...so ptotnyew korg faham la..jgn nt orang orderlen...korang tulis len yew...repeat order tu penting...hangin btol mlm td ble mak aq order len dia bg len...ikot aq dh lme dh aq suh tukar..nseb la mak n makcik aq tue BAIK HATI
....certain bnda aq leyh tolerate..tp bab2 service agak kepantangan skit..hehe...bab2 makan lagi la...so jgn cri pasal yew...^_^
atas tue pic2 seharian semalam..penat dah sampai mlm bru balik...so harini nk berfoya2 ngan mbr lak...xdecide ag nk ajak spe kua.heh heh heh...owh lpe...skew jmpe cousin2 aq +merangkap abg..hujung bulan ske paw dorg!! hahaha skew2!! jangan kata dorang...ayah pon kne jugak...
mak slalu ckp...xpyh la wat part time tu..end up mintk duit ngn mak n ayah gak... =p coei makk...tunggu saya dh hbz blaja n kje tetap nt saya xmintak dh eyh...saya bg lagi ada...(*aq wat part time pon bg mak aq jugak taw...supaya gaji anda berkat walau pon gaji xseberapa as part timer..hehhe)
esok balik kg,,,(HONEYMOON) / half month pending nk post entry
esok nk balik umh nenek as entry yg sblum ni....teringin nk nek bus express...so mak n ayah xpayan anta eyh..saya nk cuci mata ngn org2 yang satu bus ngan saya..kihkihkih...(*men2 jek)
pastu sampai pekan tangkak terpaksa nek cab coz xde spe nk ambik...(*so b4 balik kg...PAMA CORPORATION kne stanby kan duit yg ckop...^_^) .... atok & nenek!!! im COMINGGGGGG


Saturday, November 27, 2010

B.O.S.A.N vs ada idea x nk wtpe jew cuti2 nih??? haha

cuti2 ni dok menghabizkan kredit dgn .....saya...
hah sapa????
ada laaa ...ala mcm lagu siti tue kan...BIARLAH RAHSIA..kahkahkah
*otak masok aer sudah
tapi dia bukn slalu ada pon...bz praktikal dia dah stat...
hahah coming soon counted x smpi sbulan pon ag..me maself lak akan do my intern...
kat mane??? alaaa nt2 korg taw gak..tgu la entry 1st day intern.haha
hurmmm arini asik makan jek...dalam otk slalu pk ayat (EXERCISE)
TAPIIIIIIIIIIIII
sungguh berat rasanya untuk dilaksanakan...kan..kan...kan...
aiyoooo
tadi mak g sua rasa tv9 ngn ayah,,+ maha 2010...
dia g dua jek...xmo bwk saya larh...aishhh xpew2x...
nanti saya jalan puas2 sndri! huhu'
hurmmm dlm otk ni tgh pk...
nak balik umah nenek ke xnk eyh???
ayah kata xpayah..mak lak mcm menggalakkan (*memangla..dah kata belah dia) =p
aishhh ayah aq taw if anak dia dok sana...siaplah merah2 sana sini...
hrmmm tapi kan...
i was thinking nak blik diz week...
(*jd cucu mithali..ok x??)ngeh ngeh ngeh
things to do tolong atok kemas umah...
plus bla.bla.bla.
^_^
nt la ckp ngn mak...huhu
esok nk ikot mak n ayah g kenduri kwen byk2..hahhaha
(*sebenarnya dah bosan ..nk g umh kwn2 kwen lak je xbosan..koranggg!! cepatlah kwen...
aq nk g wedding korg niyh! ahaks

Friday, November 26, 2010

HARRY POTTER + C.H.A.O.S

AL-KESAH lagiiiiii

haritu tgk movie....HARRY POTTER....
nak update on the present day but lappy lak xmo isop...wuaaaa cdeyh2x...
so pakai lah lappy adik ni...netbook ni susah skit nk upload pic...lambat! aishhh'

hah sambung blik cter...cter dia xde la besh sgt...but dgr nt for the 2nd part coming soon (*ble punyew soon tah) nt bru besh..according to novel dia la kan..hehe

GERAMMMM
budak blakang aq ni smua boy...yang tak bley blaa kannn kannn
dorang memekak...then ble one of their mber tgur,...dia leyh ckp lak...kita bayar duit ticket...
HOIIIII!!
ko ingat aq msok freeke??? SELFISH!
plus tgh2 tgh movie...one of them jgk asik cter jek wat next...
dh tgk la tue...n mbr dia lg skali suh diam...tp ada yg dok ty jek..pe jd..pe jd...dia cter lah!
suara memg la kat telinga aq jek..aishhhh

PIZZA!!
dah tue lapaa la kan after tgk movie..me n my fwenz g pizza hut...
dah la pizza lambat sampai...leyh lak segerombolan kanak2 n dewasa yang dah booking table masok buat kecoh..aishhhh hilang mood nk mkn dgn tenang...
order jugak CARBONARA MEAT BALL....
aishhh slalu sedap... kli ni lak dia wt x sedap...
*wondering sape tukang masak tuh...aishhh

hah tue la cter dia...smua tmpt yang aq g dat day,,,,smua wat hari memekak sedunia...
hahha...wateva lah kan...
*penink2x...

p/s dalam cinema sila jgn memekak...diz is bcoz orang len pown byr duit ticket dewww
bukan ko sorang okei!!! ^_^

ADIOS~~

Tuesday, November 23, 2010

contest gambar paling chill


aishhhhh kne TAG laaaa.ngee ..b4 diz nampak dah diz ccontest...tp xbpe rjin nk explore pic2 yang dah bersarang dlm lappy saya..ngee tp disebbkan oleh kamu DHIYA...so wat jugew la..xnk hampakan kamu ya..ngeee so SIAP SEDIA SAPE YANG KNE TAG YEWWWWWWWW.hahhahaha



rules tok contest ni..simple sahaja (=

1- Tangkap gambar korang PALING CHILL tak kisah individu atau ramai-ramai. Boleh edit kalau suka. Caption gambar kena buat tagline sendiri contoh : 'Kami Happening, anda?!!'. (tak perlu cerita tentang gambar, aku cuma mahu tagline)

2- Buat entri pasal contest ni. (itu sudah mesti). Linkkan URL entri korang ke entri ini. Tajuk entri : "CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!"

3- Letakkan banner contest ini di entri anda, dan sidebar juga. Linkkan ke entri ini.

4- Follow blog ini, i mean blog HUTAN KABUT.

5- Tag paling koman 3 blogger. pastikan mereka tahu contest ini.

6- Bagi tahu anda suka warna apa jugak.


so now nak g explore lappy...weeee~~~ ting...ting....... hah!



TAGLINE : MISERABLE...HOT TO GO...COOL.. ^_~

btw aq pon xtaw pic ni chill ke x...hahah layannn =p

ok fav color???? hurmm love merah..pink..puteh...n hitam! (*ahaks skew glew)
tapi color2 len pon ske gak..ikot color of da year...but merah tetap di hati.ngeee =p

so now!!!!

siap la korang kne tag ngan aq..readyyyyyyyy!!!!
kita tgk sape yang kenaaaa..hehehe


popo
nadia
iekah

xkiraaa!! korg kne wat gak! hahha =p

TODAY...happy dayyyyyy ^_^



today ... my happy day because:

i've got good respond from my customers who came from all over the wold especially Asian
i do my part time as a tour coordinator at one of the Travel agency near my area
(mines shopping center)
they like my communication skill and they easy with it
some of them were ask me where i've learned to speak in English and the most important part is!!!
i've got Iranian's friend and of coz la girl kan...she's pretty n nice u knoe...hehe
love her n her family...
yes she is when i told her that i like u and ur family and she said 'but sometimes they drive me crazy'...ahha yes i can see it!
so we were exchange the FB email and hp number...
hope we can be a good fwenz coz her family n she also like me! =p
how wonderful day coz b4 diz its too hard for me to give away my number to my customer especially foreigner...
n da fyi...
i hate most when i have to serve people who came from south africa..
huh...u can imagine rite..yes they r nice...but they r also "sweet talking' (*ingat aq terpikat ke??sorry dewww gua xminat lu punyew org..hati ni masih kat jejaka tempatan okeiii..hahah )
gatai2 no..plzzzzz laaa,,,
k la..xleyh cte byk2...nt korang penat nk bc! heheh chow!
salam




bata pentadbiran malaysia bergerak lagi????


sumber photo: google

aishhh td ber blog walking...tbe2 terbaca isu mengenai kapal selam pertama yang di beli malaysia...dengarnya macam banyak sangat yang xkena,,btol kew????? huh..politik lagi...aku memang xskew bab2 politik ni sbenarnya...then yang paling 'bombb ' skali..kes altantuya di buka semula oleh mereka yang terlibat dengan kajian pembelian kapal selam pertama malaysia ni dari france(kalau x silap )...dengarnya banyak nama2 atasan pentadbir malaysia yang naik semula dalam kes ni...hrmmm..bunyi mcm bakal ada masalah lagi je ye...xtaw la nk ckp pe..nak taw dengan lebih lanjut??? sila google! hehe ^_^

*kapal selam pertama bernama : KD
Tunku Abdul Rahman
*Altantuya Sharibuu adalah adalah salah seorang yang terlibat dalam pembelian kapal selam pertama malaysia ini...
*ada blogger yang mengatakan supaya ditukar nama kepada KD Altantuya SEMPEna mengenag=ng jasa beliau dalam usaha membawa masuk kapal selam ini..
p/s heyyyy mcm2 kan... =)

Monday, November 22, 2010

T.A.F.A.K.U.R sebentar.. =)


Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah...
Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan Merindui janji-mu Tuhan Bantuan di perjuangan Kutitiskan air mata Taubat segala dosa Moga terangkat penghijab kalbu Antara kau dan aku
Ya Allah ya Tuhanku
Kusujud pada kudrat-Mu Kuserahkan jiwa ragaku Pada takdir iradhat-Mu Pimpinlah daku dalam redha-Mu Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku


Artist:
Zikraa

dEACTIVATE FB for awhile.. ^_^


oleh sebab bosan sangat so aq de-activate la FB akaun aq...
asik nak stalk orang jew...dosa kan???
hehe lagipon byk gak dosa2 yang kita xnampak kat fb tue...xpewla...buat masa ni...biar aq kurangkan dosa2 yang aq sendiri xsedar tu..uhuhu (*aq pon xtaw pe bnda)...hurmmm but aq akan activekan balik nt..just for now nak rehat dari dunia FB..ngeh.ngeh
so...let's berblog-ing...
kadang2 memang xde idea langsung la...kadang2 rasa nak tulis sampai 4-5 entry..hahha pape jew tah.. =p
btw td bru lepas makan kek secret receipt...alaaaaaa mlm!!!! makan lagii...pastu tdo...
aishhhh owh badan..maintain la enagkau k???? heheh opss no.no.no...owh badan...turun lagi xpew jgn nek..kihkihkih =p

Sunday, November 21, 2010

BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU



nak kata baru xjugak la...but baru jew nak active balik..b4 diz bersarang! hahaha maklum la cuti2 niyh memang bosan kan..so tenz to MR BEN! memang slalu gak terjah blog niyh...hehe so terjumpe lak post ni...nak joinnnnn!! hah slamat ber blog walking yew kawan2..hee~ peace~~ =p
-my blog bsenyew akan tulis ape jew yang terlintas kat otak saya dat time..so layaann hee~

salam


aku kawan dengan smuaa yewwww ^_~ ...



Align Center

hah alkesahhh~~~
dari dahulu sampai sekarang...people olways cakap kat aku..."ko kawan dengan 'artis jew',,,ktorang orang biasa..mana layak kawan ngan ko.." haaaa statement memang xleyh blah!.kalau sorang xpewla..ni ber-orang-orang...hahha korang penah makan kasot saiz hurmmm okeiyh da biggest la senang... nk???? hey derrrr gua kawan dengan semua orang la...xde makna artis2 nyew der...aishhh penat aq....satu lagi " dlu xkenal fhana...dlu dia kwn dengan artis jew" hahah lawak antarabangsa larh...korg ni memang pandai melawak...(*windu lak ngn kawan2) huhu...dlu penah balik kg ngn my parents time2 diploma kat melaka then kg kat johor..so dr kampus tros laaa...then makan kat simpang jalan...sedappp...tp yang xtahan makcik tue berkenan plak ngan aq...dia ckp kat mak saya .."macam artis la.." hahaha last2 si SAYANG aq ni plak xhbz2 ckp dia artis...hah memang btol la tu sayang..saya kawan dengan artis...klaka jew...hahaha hambekkkk ^_~ btw..td ada celebrity ...ain AF8 beli air asia ticket from me...swry la kakak..saya memang x tgk AF..heheh plus saya xknl awak..dah google bru taw..hehehe =p * coey dewww

*p/s = artis: orang2 bse2 jew bukan la artis btol...label utk orang yang ramai peminat kot...lantak la korg..hahaa chio chin chow!

SPICY ChICkEN mc Deluxe (BURGER MCD)

NOW!!! lapaaaaaaaaaa... so....i was eating it!!! sebut pasal burger..tbe2 adik aq balik bawak burger mcd pulak... adeyhh..ikut hati xnak makan....tapi terliur pulak... dia bwk balik burger mcd pada pkol 12.30 mlm..about la kan...xde la exact sangat. =p huh...naek laa berat bdn aq niyh..ble nk exercise niyh?? ada mACHIne exercise kat umah pon xnak guna...mula2 rajin la..but now...hanya mampu tengok jew..(bek tdo) hahah sebut pasal makan...itu adalah CHICKEN = AYAM..hah! c ..pantanglah sangat kan????? AZRAI!!! tgk la uchuk awak ni...xreti2 nk pantang kew cik kak oi??? adeyhh fhana2 (again) tapi..fuh..kenyang...next time la cbe lagi pantang eyh..hehe *iya2 jew la ko kan fhana..heee~ =p




ni alat exercise yang ada kat umah..tp mampu tgk jew after bgun tdo.hahah


diz one lbeyh kurang la..just design jew len..len2 smua sama...but same jugak...hanya mampu buat hiasan mata. ngeh..ngeh..ngeh


*nak panggil doremon la....aishhh

SeHAt ItU bAgUs!!


saya nak jadi sehat dan kuat!
hhahaha kebelakangan ni asik pikir cmne nk dapatkan kulit yang cantek..diet yang btol dan macam2 la...
tp ikotnyew xpon...malas jugak...adeyhhh fhana2..bila ko nk dpt seru ni???
ahaks
jeles tengok orang yang kulit dia cantek2 dan xde alergy pape pon...
aishhhh naseb aq la dpt kulit yang gilew extrem nyew alergy...
yang tu xleyh makan..yang tu jugak laaa yang aq sumbat kat mulut ni..hee~~ =p
nk wtcmne??????? xkan la korg nk suh aq tgk jew kan???
memang x la kan!!! tp pastu ko tangguung la sndri! hahaha
SO fhana!! let's start utk pantangggggggg
bukan PANTANGGGG NAMPAKKKK yewwwwww...
dah taw dah ko ni..huhu

*tgh pk nk makan pe ni.heheh

Minum air soya sebenarnya bahaya!!!! A.W.A.S

ingatkan minum air soya ni sehat...rupa2 nya banyak mudaratnya...aishhh kalau taw dr dlu lagi aq stop minum...ni tak..if kat umah sewa dulu..balik kelas jew mesti cari soya kotak besar kat kedai runcit bwh umah..taw cmni bek minum coke..lagi sedap kot..nk seht nyew pasal carilah soya...last2 terjumpa lak cter niyh! adeyhhhh dia xelok untuk kesuburan laki n pompuan...juga utk jantung n etc...xtahu la btol ke x..nk taw ???? g la korg google info keyh??? hehheeh chow!

click link bwh niey =)

written by MUHAMMAD HAFIZ

was taken from facebook ^_^ kredit to him

and my fwenz also said Homaeda Humaili tau xpe..........ngat kn sehat bangat...........lg2 tok org pregnan....d sebalik idea israel nk musnahkn islam...almaklum la...soya tu byk d tanam kt USA...kalo kte xminum hancur la business dye kihkihkih~~~~```

Friday, November 19, 2010

ISLAM itu INDAH...



Semakin aq membesar ...semakin jiwa ini rindukan dan dahagakan "islam" itu sendiri....ramai antara kita telah jauh tersasar...dari dahulu lagi aq mencari -cari sesuatu...dan aq rasa...aq telah pon menjumpainya sekarang...itu adalah kamu SAYANGKU... jiwa ini terdetik untuk menjadi islam sejati..yang menjaga adab dan aurat...yang menjaga peribadi dan solatnya..tapi aq masih alpa dan kadang2 lupa..lalai dan leka...tapi aq sentiasa bermohon padanya supaya tidak lekang hidayahnya dariku...aq bersyukur...YA ALLAH...aq ingin menjadi anak yg solehah...aq cuba untuk menjadi orang-orang yang bersabar...aq cuba untuk menjadi islam yang sejati walau sedikit demi sedikit..sekurang-kurangnya aq jujur dengan diriku dan jujur untuk mendekati islam dengan lebih dekat...

sahabatku FATIN IYLIA....

apa yang kamu rasa adalah apa yang telah aq rasakan selama ini..dan aq bersyukur kerana kamu juga mendapat hidayah itu. ikut lah gerak hati kamu wahai sahabat yang aq sayang sangat...kita dari dulu susah senang dan juga bahagia dan sedih bersama...anugerah tuhan juga kita diberikan hidayah yang sama...aq BERSYUKUR...

SAYANGKU....

kamu adalah insan yang saya cari selama ini... sudah lama rasanya perasaan ini tidak berdetik..semakin saya mengenal kamu...semakin saya menyayangi kamu...dan semakin saya sedar yang ALLAH itu sentiasa bersama...semakin saya sedar yang segalanya ALLAH yang sepatutnya berada ditempat pertama dalam apa jua segi...semakin saya sedar....semakin saya lebih bersabar menerima ketentuannya...



10 PETANDA DIA JODOH KITA by Hj Abdul Samad

10 PETANDA DIA JODOH KITA.......

Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)



Gunakan seluruh pancaindera

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.



1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.



2.Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.



3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.



4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5.Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.



6.Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?



7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.



8.Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.



9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.



10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.



was taken from:

+ Ditulis oleh Hj Abdul Samad Profile:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000474159776

p/s: sebarkan ilmu walau dengan satu ayat..

Monday, November 15, 2010

Saturday, November 13, 2010

let's think bout it...hurmmm

pernah tgk x org pakai tudung..then pakai legging dengan baju pendek??? ada lah one day..jln2 ngn my fwenz..then dia ty saya what my opinion?? agak malu jugak la coz lelaki yg ty mcm tue okei...gul tu pretty la jugk...tp syg...saya rse better dia xpyh pki sluar..if pakai dress lbuh leh tahan lagi..ni ..tettttttt xnk maki2 nt kurg pahala.. *byk ke pahala saya??sbb skit la xnk dikurangkan lagi heheh =p


hah ni satu lagi...seyez xphm...korg taw x sbenarnyew korg memalukan diri sndri..people will keep talking bout u guys yg dlm kelompok nie...xknl spe ni..*kredit to google coz jmpe kt google..heee fikir-fikirkan la....hurmm

hah ni lagi sorg...iklan ni memg dr dlu lagi la kne kutuk ngn aq kan...klu dh macam nie la gaya nyew..better xpyh la pakai tudung tue..sgt3x x sesuai okeiiiiiiiiiiii...saya MENYAMPAH !! KORANG macam mana????

B.O.L.A


ANNOUNCEMENTTTTTTT!!!!

SJE NK MENTION YG SAYA DAH TERMINAT GILEW PLAK KAT B.O.L.A
heheh...so after diz match yg Malaysia nyew nk tgk la...
PATRIOTIK kew????
boleyhlaaa..heheh sape lg nk sokong malaysia if bukan malaysian rite????
RIGHT!
=)
MALAYSIA vs CHINA
Damn B**** glew okeiiii!!!!
out!
*not the player ..but reff yg hampeh sgt kuasa 10000!

Friday, November 12, 2010

A.R.O.M.A T.H.E.R.A.P.H.Y
















semalam baru beli aroma theraphy ...huhu teruja sgt2...saya plih aroma apple ...bau dia..wuaaa bau apple lah! hahah tenang sgt tengok lilin kecik tu nyala2 bwh vase(*vase kew??) pown boleyy heheh...mine punya color merah...of coz la nice...lbeyh kurg la mcm yg biru tue punya..
actually saya ada 2...satu biru n satu lagi merah!...yg biru tu dlu afiqah abd rashid yg bg mse tlg2 dia kemas brg hujung part 4...hehe ...so for those yg nk rse calm n cool....just try it! huhu i loikeeee =p

Tuesday, November 9, 2010

bersiar2 di mines wellness hotel yg cool..



woooooo!!! (impress)..tue ayat yg kua dr mulut aq when 1st get entered to the hotel lobby...damn beautiful the scene u knoe...dlu penh la pegi sini.(time skolah menengah,,,lme dh berlalu..haha)..then aq slalu pk mne g swimming pool aq slalu jalan2 dlu...ingt belah utara mines..rupenye belah selatan(* utara selatan aq pon xtaw.hahaha) actually ada meeting dgn manager yg in-charge department hall...so me n my boss (travel agent) tunggu la dekt lobby...yg buat scene ni bertambh cantek coz time tu nk hujan dh..so angin sgt kuat plus sgt tenang tgk tasek yg ada cruise tu ok...haha penghujung tasik is hotel palace of the golden horses..hotel wellness ni under hotel palace..dats y dia bertentangan..so if nk ke palace..just cruise je...huhu xpyh ikot jem+tol.haha but from my area la.heheh (balakong). pic yg first tue pic dimana aq berdiri n my focus view...cantek kan...if real lg cantek..wuaaa...skewww!! =p hotel ni belakang mines shopping center jek...hehe so..after dh teruja dgn view yg cantek GILERRR...mr..ALAAA lpe pulak..ada 2 org la td.hehe bwk kami pergi melawat kesmua hall n meeting room...quite nice...n the rate is not really expensive..maybe coz kami dpt agent rate.heheh...but dats the wonderful moment coz aq dpt jd PR smentara deal dgn pihak hotel utk event yg bos aq nk buat... very professional...kami dilayan mcm VVIP..huhu yewla..business babe...

k la..chow!

Thursday, November 4, 2010